Bästa Festivaler

Vad festivaler kan medföra

Festivaler har massor att erbjuda – allt från socialt umgänge till god mat. Det handlar alltså inte bara om musik eller konst utan det är snarare en komplett upplevelse som innefattar många olika faktorer. Här skriver vi om några olika festivaler som erbjuder något lite speciellt som gör att det är väl värt ett besöka av många olika anledningar.

Into the Valley
Into the Valley är en festival som hålls i Dalhalla. Vad som är speciellt med den här festivalen är lokalen – eller snarare bristen på lokal. Här handlar det inte om någon trist gammal lagerlokal där det lätt blir trångt och svettigt. Into the Valley hålls istället i ett kalkstensbrott utanför Rättvik. Eftersom festivalen hålls utomhus inträffar den så klart på sommaren så att man verkligen kan njuta av det fina sommarvädret.

Stockholm Early
Stockholm Early är en musikfestival som man håller några gånger om året men särskilt på vintern är den värt ett besök. Då ordnar man nämligen en musikfestival som sätter fokus på julmusik. Julkonserter är visserligen inget ovanligt men den här festivalen har en riktig festivalkänsla som ändå också inger en fin julstämning.

Make Music festivalen
Make Music är en festival som hålls årligen i Stockholm och som namnet antyder är det en festival för den som skapar musik. Festivalen hålls utomhus på söder i Stockholm och stämningen är fantastisk. Här har du chansen att delta och skapa musik med dina vänner eller andra du träffar på festivalen och det är något helt unikt för Sverige. Både atmosfären på söder i sommaren och själva festivalen är något helt otroligt, så länge man inte störs av att det kan bli lite skränigt med tanke på hur många olika människor skapar musik på samma gång. Du kan så klart också besöka festivalen bara för att lyssna och se dig omkring.

Saltoluokta folkmusik
En annan festival som liknar Into the Valley på det viset att det är omgivningen och atmosfären som gör festivalen så speciell. Den hålls i norra Sverige i en otrolig vacker natur på sommaren. Här kan du se kvällssolen och den unika naturen som de norra delarna av Sverige har att erbjuda. Festival består till större delen av folkmusik, ofta av samiskt ursprung och det kan vara otroligt intressant för den som inte vet mycket om Sveriges urbefolkning. Dessutom finns det chans att testa fantastiskt mat från norra Sverige som rökt ren och mjukt tunnbröd.

Pride Stockholm
Det finns så klart många olika Pride-festivaler på olika håll i Sverige men festivalen i Stockholm är något extra speciellt eftersom den innefattar så mycket. Framför allt finns det möjlighet att lyssna på otrolig musik av olika slag i den svenska sommarnatten men det finns också mycket mer. Till exempel mat av många olika slag – här finns det mer än bara den vanliga gatumaten man väntar sig på olika festivaler och man kan dessutom stanna vid någon av barerna utanför festivalområdet eftersom festivalen tar plats i centrala Stockholm.

Stockholm Burlesque
Om du är ute efter något annorlunda är detta festivalen för dig – självklart är det en festival för vuxna eftersom den handlar om burlesque. Festivalen hålls i Stockholm och den är intressant eftersom den erbjuder rolig underhållning och musik men dessutom erbjuder många interaktiva aktiviteter som workshops och liknande där du kan lära dig några tricks av professionella dansare. Alla festivaler som hålls i centrala Stockholm är dessutom bekväma eftersom du lätt kan ta dig till och från festivalen. Det gör att du lätt kan lämna området och äta på en av Stockholms fina restauranger eller slappna av en stund i en närliggande bar.

Här har vi listat några olika festivaler som är värda ett besök av många fler anledningar förutom musiken eller underhållningen de erbjuder. En festival ska vara en komplett upplevelse med mycket att erbjuda i vår åsikt så det är extra roligt när man hittar en festival eller ett evenemang som har något unikt att erbjuda. På det viset kan den skilja sig från mängden och bli något riktigt minnesvärt, oavsett vad själva festivalen handlar om.