De bästa musikfestivalerna som hålls i sportarenor

Att lyssna på musik i en arena där man vanligtvis tittar på sport är en alldeles speciell upplevelse. Det blir dels en helt annan ljudbild, och dels en helt annan upplevelse. Sedan Live Aid hölls för första gången på 80-talet så har användandet av just sportarenor för musikevent bara växt. Det som kan vara en nackdel med att vara i en arena är att man måste vara på plats i tid för att inte missa början på spelningen – det kommer att bli rejäla köer vid ingången när så många ska ta sig in på läktarna. För att fördriva tiden ska man se till att ha mobilen rejält laddad, så att man kan passa på att skicka iväg en Bethard betalning eller kolla sina sociala medier en extra runda medan sätena runtomkring en fylls på.

Det finns en del musikfestivaler som har valt att helt hålla sig på olika arenor. Det är än så länge inte så himla många som har gått den vägen, men det kan vara så att trenden kommer att växa i framtiden.

Fördelar med att vara på en arena

Rent praktiskt sett finns det en hel del fördelar med att vara på en arena när det kommer till musikfestivaler – både för arrangören och för besökaren. För arrangören kan det vara bra att ha allt centrerat till en enda spelplats, det finns redan en struktur på plats för scenen, backstage, publikhavet har sin plats och sittplatserna finns färdigmonterade. Det blir helt enkelt lite mindre att bygga upp inför festivalen om man håller den på en arena.

För den som ska besöka festivalen är det också ganska skönt att kunna komma till en färdig plats, dels så finns det exempelvis fräscha toaletter och bra ingångar att vända sig till när det beger sig, det finns massvis av bra platser att sätta sig vid eller stå på, och det kommer definitivt inte bli lerigt eller blött på marken som det blir i 99 % av fallen när man har en festival utomhus. Dessutom så har många arenor idag tak som går att fälla ut, vilket gör att man inte ens kommer att drabbas av regnet om det skulle bli dåligt väder.

Att hitta festivaler på arenor

Det kan ibland kännas svårt att hitta musikfestivaler som hålls på arenor, det gäller att hålla lite koll på forum och andra samlingsplatser för musikälskare som finns. På nätet kan du hitta mycket information om olika festivaler, men för just arenor finns det inte alltid lika mycket fakta. Det du kan göra är att börja i din egen stad, om den har en arena stor nog att hålla en festival i, och därefter jobba dig successivt genom städerna runtom. Det finns alltid en hemsida för själva stadion, där det står listat vilka event som kommer att hållas där under året. Slå en kik dit först, så har du en bra bas att stå på.

Festivaler som använder sig av arenor

Vilka festivaler är det då som använder sig av sportarenor för att hushålla sina musiker och sina besökare? Det kan faktiskt vara vilka som helst, det är en stor bredd på vilken typ av musik som vänder sig till de stora publikerna.

De bästa festivalerna är ofta de som styrs av DJs och elektronisk musik, EDM är en av de musikstilar som ofta hänger på arenor, den publiken är van vid att hitta till sportarenorna för att se sina favoritdjs spela. En stor fördel med detta är såklart att man kan få ett enormt dansgolv direkt i arenan. För dig som är ute efter en folkfest är det definitivt till sportarenorna du ska rikta blicken.