Festivaler för dig som älskar sport

Du som älskar både sport och festivaler har kanske ofta tänkt att det vore roligt om man kunde kombinera de två i en sportfestival där man kan umgås och ha roligt samtidigt som man ser på eller deltar i sport. Här kan man kanske till och med satsa på sport om man vill, i alla fall online. Att spela på odds på nätet är inte så komplicerat som många tror och det finns många resurser för dig som vill lära dig mer om hur det hela fungerar. Vill du veta mer om oddsspel finns det flera sajter du kan kolla in där du kan lära dig lite mer om sportsbetting.

Om du ofta tänkt att sportfestivaler borde finnas är du inte ensam, Richard Branson håller med dig! Det är hans senaste idé som bygger på evenemang som redan existerar världen runt men som också har allt man gillar på festivaler. Än så länge finns det inte mycket som man verkligen kan kalla sportfestival men det finns flera andra evenemang man kan besöka under tiden och ha roligt samtidigt som man utmanar sig själv.

Evenemang i USA

USA har massor av olika evenemang för dig som älskar sport och träning, och som verkligen vill hitta en utmaning. Många extremsporter har sitt ursprung i USA och ger dig möjligheten att verkligen se vad du är gjord av. Ett så kallat ultramaraton är för dig som redan bemästrat konsten att springa ett maratonlopp och vill ha en ny utmaning. En varning är dock att det verkligen inte är för de som inte gillar fysisk utmattning. Ett ultramaraton kan vara i princip hur långt som helst och är alltid längre än ett traditionellt maraton. Det tar oftast plats i en naturområde där terrängen också är en utmaning. Många som testar ett ultramaraton klarar inte av det utan ger upp under loppet. Det är dock en riktig upplevelse för den som vill testa något nytt och träffa andra som också gillar att utmana sig.

Vill du göra något lite mer socialt än att löpa i terräng finns det andra evenemang du kan besöka. Crossfit och liknande träning kommer också från USA och du kan besöka ett så kallat boot camp där du bor i ett träningsläger och hela besöket handlar om att träna hårt. Det är oftast ett något isolerat område där lägret bistår med mat så att du verkligen är i fysisk topp under besöker och kan ta nytta av personliga tränare.

Finns det något liknande nära Sverige?

Tyvärr är det inte lika lätt att hitta liknande evenemang i Europa men det finns några att välja mellan. Bland annat finns det olika evenemang för dig som gillar skidåkning eller snowboarding och du behöver inte ens ta dig utomlands för det. Varje skidsäsong finns det flera evenemang i norra Sverige där du kan både delta och se på sporten sedan kan du varva ned med andra från samma festival i baren.

Det finns också en ny festival som kallas European Sports Festival där man kan tävla i olika sporter. Festivalen hålls i England och riktas främst mot ungdomar men den blir mer och mer populär så det finns bra chanser att något liknande ordnas som passar bättre för en lite mer vuxen publik där man kan testa sina gränser och samtidigt ha roligt.