House of Metal 2017

Är du ett fan av metal? House of Metal är festivalen som firar allt vad gäller metal och riktig hårdrock. Det här är inte en festival som kompromissar med musiken utan det är en festival som verkligen är för dig som vill ha din musik så hård som möjligt. Den hålls i Umeå i mars, närmare bestämt den 3:e till 4:e mars. Här kan du lyssna på både större akter och band som precis är på väg att bli något så det är det perfekta tillfället för dig att hitta ett nytt favoritband.

Umeå ligger ju visserligen ganska långt norrut men det är väl värt att ta sig dit om du gillar metal och hårdrock. Dessutom infaller festivalen i mars så det är något att se fram emot innan sommaren då det ibland känns som att det är festivaler på gång var och varannan dag. Umeå är fortfarande väldigt kallt i mars så det gäller att ta med sig varma kläder. Festivalen är så klart inomhus eftersom det vore oerhört opraktiskt att försöka ha en musikfestival utomhus i norra Sverige på vintern!

Det är lätt att ta sig till Umeå även om du befinner dig i södra Sverige. Det går tåg från de flesta städer i Sverige och det tar så klart några timmar men det är det väl värt eftersom det här är en av de bästa festivalerna i Sverige för den här typen av musik. Det är dessutom kul att det finns några festivaler i norra Sverige eftersom många av årets festivaler ligger runt Stockholm eller i den södra delen av landet.

House of Metal bokar som sagt många band som inte ännu är välkända men som är väl värda att lyssna på. Det finns dock många större band att lyssna på också om du föredrar något du känner igen sen tidigare. Band som Anthrax och Dark Tranquility spelar i årets festival och det är två band du inte vill missa om du gillar metal – båda är ju närmast legender inom genren.

Det här är en festival vi rekommenderar starkt om du gillar metal. Även om det är långt för dig att ta dig till Umeå är det väl värt resan. Att bila kan vara ett roligt sätt att ta dig till festivalen särskilt om du reser med några vänner. Du kan dessutom stanna på olika platser på vägen. I norra Sverige finns det ju också många olika aktiviteter du kan roa dig med om du vill göra en längre resa av det hela. Skidorter till exempel finns det ju många av så varför inte?

Umeå är dessutom en rolig stad att vistas i och du kan besöka många av staden barer och restauranger när du vill ta en paus från festivalen och äta en god måltid. Missa inte House of Metal om du gillar hård musik, det är värt din tid.