Kan du inte ta dig till festivalen? Upplev den på nätet!

Nätet är en helt fantastisk uppfinning. Det finns i stort sett inga gränser på vad man kan göra eller vad man kan åstadkomma på nätet. Du som gillar shopping har tillgång till butiker över hela världen, du behöver inte hålla dig till vad som finns i din stad, eller ens ditt land utan du kan shoppa fritt vart som helst så länge du har en bra internetuppkoppling (och pengar nog). När man är uttråkad och vill ha något roligt att göra kan man spela slots eller bordsspel online och fördriva lite tid på det viset – kanske till och med vinna pengar. Med en Vinnarum kampanjkod kan du testa med ett bra erbjudande och på det viset kanske prova något helt nytt. Det är ett smart sätt att till exempel spela slots eller poker, eller vad du än känner för.

Hur fungerar det att kolla festivaler på nätet?

Det är så klart inte alla festivaler som är tillgängliga på nätet men fler av de större, internationella festivalerna har någon form av strömning online. Då gäller det bara att hoppas att bandet eller artisten du vill kolla in är en av de som dyker upp på hemsidan eller på YouTube. Oftast är det så klart de större, mest populära artisterna som strömmas.

Coachella är en oerhört populär festival i USA som hålls årligen och den kan du enkelt kolla in på YouTube. Varför inte göra dig bekväm med lite festivalmat som nachos och kanske en margarita medan du kollar in otroliga band och artister från världen över. Det är så nära du kan komma en riktig festival utan att behöva lämna hemmet, eller för den delen soffan.

Vad gör du om din festival inte finns på nätet?

Om du gillar lite mer obskyra festivaler kan det vara något svårare att hitta dem på nätet men det finns ändå många sätt du kan använda för att hitta det du gillar. Du kanske inte kan se bandet du gillar live när de spelar men nu för tiden när de flesta filmar med sina mobiler kan du utan problem hitta låtar på nätet, kanske till och med ett helt uppträdande. Vissa festivaler strömmar sina uppträdandet på deras egna sajt så det är värt att kolla upp om det gäller för festivalen du är intresserad av. Annars skadar det heller inte att höra dig för till arrangören och föreslå att de strömmar festivalen live. Många festivaler överväger att ta det steget men är kanske osäkra på om någon är intresserad eller inte. Gör ditt bästa för att övertyga dem!

Skapa din egen “festival” online

Att det finns så otroligt mycket musik online, särskilt på videosajter som YouTube gör det lätt för dig som vill ordna din egen festival hemma. Kanske är spellista ett mer passande ord än festival men det låter helt klart inte lika roligt. Gör ett gäng spellistor med alla artister som skulle dyka upp på din dröm-festival och bjud sen över så många vänner som du får plats med hemma. Sen är mat och dryck så klart pricken över i. En festival är inte komplett utan skräpmat av något slag, vare sig det är munkar, nachos eller kebab. Köp hem så mycket som möjligt så att ni verkligen kan ta ut svängarna och njut av musiken med en öl eller en tropisk cocktail. Det är så klart inte riktigt samma sak som att se ett band live men det är så nära man kan komma om man är pank eller inte kan ta sig ifrån jobbet. Dessutom är du själv arrangör så du kan göra precis vad du vill!