Monte Carlo Sporting Summer Festival

Har du vägarna förbi Monte Carlo i sommar kan du se till att pricka in denna festival, som har varit igång sedan 1974 och varje år drar stor publik. För dig som är ute efter att spela kan du antingen varva festivalbesöket med spel i något av alla de casinos som finns tillgängliga, eller så kan du göra det enkelt för dig och helt enkelt kombinera allt genom att spela på bonuskod-se.com medan du står i publikhavet och väntar på att nästa akt ska inta scenen. Vilket du än väljer så lovar vi att du kommer att se fram emot festivalen, och alla dess attraktioner.

Se några av världens största artister

Det vi gillar med Monte Carlo Sporting Summer Festival är att de varje år lyckas samla de mest relevanta artisterna för året, och för världen. Tidigare har akter som Rod Stewart, Tina Turner och till och med legendaren Frank Sinatra spelat här, och för de som gillar lite nyare artister kan vi påminna att både Alicia Keys och Rihanna också har uppträtt. Att ha en festival som kan samla många olika uttryck och genrer under en och samma himmel är ett stort plus i vår bok, och gör det enklare att få med sig resesällskap.

Njut av en unik plats

Monte Carlo är speciellt på många sätt, men mycket av det som lockar sitter i själva väggarna i landet. Det är mycket historia här, det är mycket som har visats på film och i TV som gör Monte Carlo till det mytomspunna landet som det faktiskt är. För dig som åker till festivalen så kommer du att märka att det är viktigt att se sig omkring i lokalen och inte bara ha blicken vänd mot scenen, eftersom omgivningen kommer vara minst lika spektakulär.

Platsen som du kommer att befinna dig på är den så kallade Salle des Etoiles, vilket är en arena som sträcker sig över 1000 kvadratmeter. Det är en arena som har utsikt över medelhavet och över Monaco, plus att det finns ett tak som går att skjuta undan och ge dig en konsertkväll under bar himmel.

Det finns en tanke bakom allt

Ibland så känns det som att musikfestivaler lite har tappat greppet om vad det faktiskt är att gå på festival, men det har inte denna i Monte Carlo. Mycket av det har att göra med den konstnärliga ledaren för festivalen, Jean-René Palacio, som har jobbat på festivalen ända sedan 2010. Totalt sett så är det ungefär 50 personer som jobbar aktivt med att Monaco i allmänhet ska bli det första valet för musik för publik världen över. En stor del i detta är att anordna Monte Carlo Sporting Summer Festival, och att få den att växa på ett bra sätt.

Det är aldrig kul att gå till en festival som inte bryr sig om sina besökare, men så har vi aldrig känt när vi varit i Monte Carlo. Det är en annan stämning här, en som vi alltid längtar tillbaka till när den sista tonen klingat ut.